Tudnivalók

 Covid-19 információk

A túrán az aktuális érvényben lévő járványügyi szabályok betartása mellett lehetséges résztvenni. Kérünk minden érdeklődőt, hogy erről tájékozódjon az adott útvonal és érintett országok vonatkozásában. Minden változásról és végleges feltételekről email-ben tájékoztatjuk majd a résztvevőket. 

TEKERJ VELÜNK!

 

A határon átívelő kerékpártúrákon kondíciódnak és elfoglaltságodnak megfelelően nem szükséges valamennyi szakaszt végig vinned az elejétől a végéig, hanem útközben is csatlakozhatsz a túrázók csapatához. Ismerd meg már előzetesen az útvonalainkat, és válaszd ki, hegy mely tájegységek épített és természet alkotta örökségei állnak a legközelebb a szívedhez és az érdeklődésedhez! Augusztus 20.-án, az év legaktívabb napján pedig többféle Budapest környéki túrából választhatsz.

 

 

BIZTONSÁG

Ahogy Számodra, úgy a számunkra is elsődleges szempont a túra résztvevőinek biztonsága. Túravezetődre mindig számíthatsz, amennyiben bármely kérdésed, problémád adódna. A kerékpáros túrákon mindenki számára kötelező a sisak és a láthatósági mellény viselése, valamint az, hogy kerékpárod jó műszaki állapotban legyen, és a helyzetjelző fényei működjenek. A vízitúrákon kenut és mentőmellényt mi biztosítunk. A gyalogtúrákra mindig kényelmes, kipróbált túracipőben gyere! Naptej és elegendő víz mindig legyen nálad! Ügyelj a saját és társaid biztonságára!

FELSZERELÉS

Egy felejthetetlen túra legfontosabb kelléke Te vagy! Azonban ne feledd, hogy kiváló kondíciód mellett számos egyébre is szükséged lesz annak érdekében, hogy leküzdd a távot!

Amit semmiképpen se felejts el:

  • Lelkesedj!
  • Ha bringázni jössz, a kerékpárod kifogástalan műszaki állapotban legyen!
  • (A határon átívelő túrákra javasoljuk a trekkinget, de jöhetsz országútival vagy montival is.)
  • Hozz az időjárási körülményeknek megfelelő öltözetet!
  • Legyenek Nálad a személyi irataid!
  • Hozd a kerékpárod javítófelszerelését, továbbá viseld az alapvető biztonsági kellékeket!
  • Legyen Veled szúnyogriasztó, naptej és pár fontosabb gyógyszer!

Legfőképpen ne feledd, folyadékra mindig szükséged lesz, amelyről végig Neked kell gondoskodni!

SZÁLLÁS - ÉTKEZÉS

 A határon átívelő túrák valamennyi résztvevője számára megfelelő szálláshelyet biztosítunk, akik biztosak lehetnek abban, hogy az éjszakai nyugalmukat semmi sem háborgatja majd. Időben tájékoztatunk arról, hogy az egyes szakaszokon hol töltheted majd az éjszakát. A részvételi díj tartalmazza a szállásköltségeket és a napi ellátás költségét is.

 

 

TRANSZFER

 A határon átívelő túrákra jelentkezőknek, akik a teljes távon velünk tartanak, szervezett vasúti kocsikban biztosítunk transzfert Budapestről a kiindulási helyszínre, illetve augusztus 21-én is hazafelé. A nevezéskor kiválasztható opciós összeg a jegyre és a szervezett szolgáltatásra vonatkozik. A vonatok indulásáról és a jegyérvényesítés módjáról részletesen tájékoztatunk minden résztvevőt emailben.

BEFUTÓ

Szeretnénk emlékezetessé tenni minden résztvevő számára a túrát, és ennek megkoronázásaként az utolsó napon színes programok fogadnak majd Budapest szívében. Gyere velünk a Budapest környéki egynapos túrákra augusztus 20.-án, és ünnepeljünk együtt a határon túlról érkező vándortúrázókkal! Ha a hosszú túrák valamelyikét teljesíted, hívd el a barátaidat és rokonaidat augusztus 20-án a befutóra, hogy az ő társaságukban is átélhesd a teljesített túra nyújtotta örömöt, és feltöltődj a nemzeti ünnep magasztos hangulatával!

 

 

ÖSSZETARTOZUNK!

A Kárpát-medencében élő magyarság határokon felüli összetartozásának az érzését szeretnénk erősíteni minden kedves résztvevőnkben, akik lélekben megerősödve, a jövőbe vetett hittel, fizikailag és szellemileg egyaránt feltöltődve, meghatározó élményekkel gazdagodva erősödhetnek meg nemzettudatukban e túrának köszönhetően.