FELVIDÉK

Válasszon útvonalat!

FONTOS! A hosszú túrákra jelentkezőknek, akik a teljes távon velünk tartanak, kedvezményes térítés ellenében szervezünk vonattal transzfert Budapestről a túra kezdőpontjához, illetve érkezés után Budapestről vissza a kezdőpontba. 

A Kassa-Budapest és a Pozsony-Budapest túrára sajnos már nem fogadunk jelentkezést, elértük a maximális létszámot!

SZLOVÁKIA, KASSA

BUDAPEST
(421 km)

45.900 Ft

SZLOVÁKIA, POZSONY

BUDAPEST
(265 km)

36.900 Ft

Elfogyott

1 készleten

 • Jelentkezési határidő: 2022. augusztus 4.,  18:00

  A túra időpontja: augusztus 17 - 20.

  Tervezett túraútvonal: https://www.google.com/maps/d/u/3/edit?mid=1MMqipQbMG_BorROcKo_eFYCvBmduXJd6&usp=sharing

  1. nap: Pozsony - Dunaszerdahely (64 km)
  2. nap: Dunaszerdahely - Komárom (66 km)
  3. nap: Komárom – Esztergom (50 km)
  4. nap: Esztergom – Budapest (85 km)

  Túránk Szlovákia fővárosából, Pozsonyból indul és rögtön a Duna jobb partjára fordulva a Csallóközön keresztül halad. A Duna legnagyobb szigetén, egészen a Bős-nagymarosi vízlépcsőig megyünk, ahol dunaszerdahelyi kitérőt teszünk. A második nap is visszatérünk a Duna partra és egészen Komáromig itt haladunk. A harmadik napot újra a szlovák oldalon folytatjuk, és Esztergomba érkezünk. A Dunakanyar történelmi városa az ország legjelentősebb és legnagyobb 100 méter magas bazilikájával. A negyedik napon folytatjuk utunk a gyönyörű Dunakanyarban és egészen Budapestig élvezzük a felújított Eurovelo kerékpárutat.

  A nevezési díj tartalmazza:

  - akik a teljes távon velünk tartanak, azoknak a túra előtti napon biztosítunk transzfert Budapestről vonattal a kiindulási helyszínre, illetve augusztus 21-én is hazafelé

  - túravezetést,

  - reggelit, vacsorát és útközbeni frissítést,

  - kísérő kisbuszt (csomagszállítás max. 1 táska és 15 kg/fő),

  - felvezető motorost és kerékpáros túrakísérőt,

  - szállást (a szállás kollégiumi szobákban kerül megszervezésre, egy szobában 2-6 fő kerül elszállásolásra, szimpla vagy emeletes ágyakon),

  - a teljes távra nevezőknek, szervezett vasúti kocsikban biztosítunk transzfert Budapestről a kiindulási helyszínre, illetve augusztus 21-én is hazafelé. A nevezéskor kiválasztható opciós összeg a jegyre és a szervezett szolgáltatásra vonatkozik. A vonatok indulásáról és a jegyérvényesítés módjáról részletesen tájékoztatunk minden résztvevőt emailben.

  A túra alapvetően csoportos, felvezető motorossal, kerékpáros kísérőkkel és kísérő kisbusszal. A résztvevők létszáma útvonalanként limitált. A túrán mindenki saját felelősségre vesz részt, a KRESZ betartása kötelező.

  Védettségi igazolvány kell a részvételhez?

  A túrán az aktuális érvényben lévő járványügyi szabályok betartása mellett lehetséges résztvenni. Kérünk minden érdeklődőt, hogy erről tájékozódjon az adott útvonal és érintett országok vonatkozásában. Minden változásról és végleges feltételekről email-ben tájékoztatjuk majd a résztvevőket. 

  Hol lesz az indulási pont?

  A jelentkezés lezárásáig az adott település indulási helyét és pontos időpontját közzétesszük. A túra indulása előtt az adott túra vezetőjének a telefonszámát, elérhetőségét minden résztvevőnek el fogjuk küldeni.

  A kiindulási pontra lesz-e szervezett lejutás?

  A hosszú túrákra jelentkezőknek, akik a teljes távon velünk tartanak, vasúton biztosítunk transzfert Budapestről a kiindulási helyszínre, illetve augusztus 21-én is hazafelé. 

  Az indulás előtti napon van-e szervezett szálláshely az induló városban?

  Az egyénileg érkezők a "nulladik" éjszakát saját maguknak szervezik. A túra az első nap reggelén indul 10-11 óra között, így érdemes már előző nap este megérkezni.  Azok számára, akik transzferrel érkeznek (tehát a teljes túrán részt vesznek), mi biztosítjuk a nulladik napi szállást. 

  Ha csak egy-két szakaszra szeretnék becsatlakozni, mire számítsak?

  Ilyenkor az aznapi szakasz reggelétől a választott szakasz végéig tart a túra, előző este illetve záró este szállást és ellátást nem tartalmaz. A jelentkezéskor lehetőség nyílik plusz félpanziós szállást foglalni, ezt opciósan jelölni kell, felár ellenében igénybe vehető.

  Milyen túratempóra számítsak? 

  A kerékpáros túra tempóját 18-20 km/órára terveztük. A csoporttól való eltávolodás saját felelősségre lehetséges (a pontos útvonalat elektronikus formátumban elérhetővé tesszük).

  A szakaszokon lesz -e csomagszállításban segítség?

  A túrát motoros és kisbuszos kíséri, a csomagokat (max. 15 kg/fő) a kisbusz szállítja.

  Mi lesz, ha út közben elromlik a biciklim?

  Azt kérjük, hogy a túrára kifogástalan műszaki állapotban lévő bringával érkezz! Ezzel együtt a túrát egy kisbusz kíséri, ami a legszükségesebb kerékpárszerelési eszközöket és pótalkatrészeket is viszi magával, hogy az út közben adódó hibákat el tudjuk hárítani.

  Újra nyitva a nevezés!
  Csapj le az utolsó helyekre!

  • Ft
  • 36900 Ft
   (265 km)
  • Ft
  • 2 nap tekerés, 1 éjszaka szállás Dunaszerdahelyen. Beszálló előtti és érkezés utáni szállást nem tartalmaz, azt külön szükséges kiválasztani.
  • 2 nap tekerés, 1 éjszaka szállás Esztergomban. Beszálló előtti és érkezés utáni szállást nem tartalmaz, azt külön szükséges kiválasztani.
  • 8500 Ft
  • Ft
  • 3900 Ft
  • 0 Ft
  • 3900 Ft