TUDNIVALÓK

TEKERJ!

Fontos tudnod, hogy minden településen be lehet csatlakozni és bárhol ki lehet lépni a túrából, persze arra biztatunk vállalj minél több kilométert, ismerj meg minél több bringatársat, Nagyváradtól Dunaszerdahelyig, vagy Beregszásztól Szabadkáig.

Az indulás előtti hetekben valamennyi érintett település találkozási pontjáról pontos információkat fogunk közölni. Ezeken a találkozási pontokon frissítőponttal várják a résztvevőket a helyiek és itt lehet a túracsapathoz csatlakozni vagy kilépni. A találkozók időpontjairól is informálni fogunk minden résztvevőt, de természetesen ezeket az időpontokat  csak hozzávetőlegesen tudjuk belőni, hiszen a túra csapat sebességét sok minden befolyásolhatja, az előző napi fáradtságtól kezdve az időjáráson át. Az egyes útvonalak résztvevőit Facebook csoportokba hívjuk majd meg, ahol a legfrissebb információk cserélnek majd gazdát, többek között az egyes településekre várható érkezések időpontjai is.

Fontos: A mobilos applikáció segítségével Te is valós időben követheted majd, hogy melyik csapat éppen merre teker, amelyből szintén könnyen következtethetünk az egyes településekre várható érkezések időpontjaira is. Emellett fontos megemlíteni, hogy az utazás az adott indulási pontra, valamint a hazautazás egyénileg megoldott.

BIZTONSÁG

Minden útvonal kerékpáros csapatot egy tapasztalt kerékpáros túravezető vezeti, aki a teljes vonalon koordinálja, és instrukciókkal látja el a résztvevőket. A biztonságos részvétel érdekében a túravezető által kért és adott utasítások minden résztvevő számára kötelezőek. Kérjük ezeket tartsd be. 

Fontos: A szervezők kiemelt hangsúlyt fektetnek a biztonságra, ezért minden résztvevőnek kötelező egyéni sport- balesetbiztosítással kell rendelkeznie a részvétel idejére. Ezért arra kérünk ne felejts el majd időben biztosítást kötni. Ezt a túravezetők minden résztvevőnél kérni fogják, ennek hiányában a túravezető megtagadhatja a részvételt.

FELSZERELÉS

Kerékpárodat indulás előtt ellenőrizd a saját és társaid testi épségének megóvása érdekében minden résztvevőt arra kérünk, hogy a túrára alkalmas bicajjal vágjon neki az útnak.

Szeretnénk, ha minden résztvevőnek rendelkezésére állna egy alapcsomag ami nélkülözhetetlen lehet a túra során, ezért minden regisztrált résztvevő a túrán történő bekapcsolódásakor Tekerj Otthonról Hazáig! alapcsomagot kap:

  • 1db Tekerj Otthonról Hazáig! logóval ellátott technikai póló
  • 1 db Tekerj Otthonról Hazáig! logóval ellátott fényvisszaverős esőkabát
  • 1 db Tekerj Otthonról Hazáig! logóval ellátott kulacs

Fontos: A napi étkezésről és folyadékbevitelről minden résztvevő maga gondoskodik, kérlek ügyelj rá, hogy a túra során mindig megfelelő mennyiségű folyadék és élelem legyen nálad. Természetesen az út során lehetőséged lesz a pihenők alatt felkeresni egy boltot és beszerezni a szükséges élelmiszereket. A rendszeresen szedett gyógyszereidről se feledkezz meg!  

SZÁLLÁS

Kedves Barátunk!

A túra több napos, ezért szállások keresésében segítünk azok számára akik több napig vagy akár a teljes szakaszon velünk tartanak. Igyekszünk a szállást minél költséghatékonyabbá és minőségibbé tenni, ezért a lehető legjobb lehetőséget keressük. Az egyes szakaszok szállásainak pontos részleteit a honlapon találod, továbbá valamint minden regisztrált résztvevőt e-mailben értesítünk a saját útvonalán található szálláslehetőségekről. 

BEFUTÓ

Valamennyi útvonal befutója 2019. augusztus 20-án, államalapításunk ünnepén a Nemzeti Múzeum kertjében lesz, ahol színes programokkal vérjuk a kerékpárosokat és az érkezőket. A nap folyamán koncertekkel, színes tematikájú kerekasztal beszélgetésekkel, civil szervezetek bemutatkozójával, inni és ennivalóval, valamint sok minden mással várunk minden biciklist és minden szurkolót.

ÖSSZETARTOZÁS

Mi, Kárpát-medencében elő magyarok fontosnak tartjuk múltunk ismeretét, az arra való emlékezést annak érdekében, hogy a történelem ura akaratának megfelelően, a sorsunkat formálni képes nemzedékeit alkossuk a magyar nemzetünknek. Ez a gondolatiság hívta életre a túrát, amelynek hívó szava az Összetartozás.

Fontos: Magyarságunknak, nemzetünknek összetartó tagjaiként, minden határon túlról induló résztvevőnktől tisztelettel kérjük, hogy hozzon magával egy maréknyi földet szülőföldjéről, hogy azt majd az összetartozás szimbólumaként együtt szórjuk szét a magyar történelem egyik legfontosabb helyszínén a Nemzeti Múzeum Kertjében.

Bízunk benne, hogy sok felmerülő kérdésre tudtunk most választ adni, de bármilyen kérdés merül fel benned, ne habozz, írj emailt az info@otthonrolhaza.hu email címre, vagy írj üzenetet a Facebookon a facebook.com/otthonrolhaza oldalunknak.

Tekerjünk együtt Otthonról Haza!
Baráti üdvözlettel,
a szervezők